Gekken en dwazen schrijven hun namen op muren en glazen. Met graffiticreator maak je de mooiste pieces , maar dan on line.

Je kunt bij Graffiticreator in totaal kiezen voor 9 verschillende letterstijlen. Zodra je naar de website surft start hij automatisch op met de stijl Chrome5, maar je kunt ook kiezen voor MindGem, Potent, JediMind, Bubbles, Oldskool, Flava, Throwup of Wavy. Ook de optie TotalGraffiti bestaat nog, maar hierbij krijg je een virtuele muur op je scherm waar je met een spuitbus op kunt spuiten. Een soort Paint met de achtergrond van een muur dus.

 

Hiernaast zie je het werkveld dat hoort bij Chrome5. De werkvelden van de andere letterstijlen lijken hier wel op, maar de onderdelen staan soms net op een andere plaats. Ook worden er soms net wat andere namen gebruikt. Als je hiernaast kijkt zie je dat de bovenste helft donkergrijs is. Hier komen straks de letters te staan. De onderste helft bestaat eigenlijk uit drie kolommen. De meest linkse kolom heeft te maken met de letters. Ook kun je de letters hier draaien. Met de middelste kolom kun je de kleuren bepalen en met de brede rechtse kolom kun je de effecten bij het inkleuren bepalen.

Klik maar eens op het witte vlak en type daar de tekst in die je wilt maken.Als je niet weet wat je in wilt typen kun je voor je (bij)naam kiezen. Druk dan op de knop [Create] . Bij sommige letterstijlen heet deze knop [Generate] of [Submit].

Met de de schuif bij Width kun je de letters breder of smaller maken. Met de schuif bij Height kun je de letters hoger of lager maken en bij Rotation kun je de letters draaien. Speel er maar eens mee.

Nu je de letters hebt gemaakt kunnen ze verfraaid gaan worden. Je hebt hier de volgende twee kolommen voor nodig. De middelste kolom gaat over de kleur. Bij deze letterstijl kun je kiezen voor de standaard kleuren die in het wiel staan. Als je klikt op de kleur zul je zien dat de letters deze kleur krijgen.

Met de schuifknoppen met de letters R,G en B kun je zelf een kleur maken die waarschijnlijk niet in de kleurenschijf zal staan.

Niet alle letterstijlen hebben standaardkleuren. Bij de meesten zul je alleen de schuifknoppen terugvinden en ga je zelf mengen.

De laatste kolom gebruik je samen met de kleurenkolom. Klik op een vakje en maak dan een kleur en je ziet het direct veranderen in de letters. Zo kun je spelen met het inkleuren tot je een piece hebt die je mooi vindt.

Zodra je letters hebt gemaakt verschijnen in de bovenste balk hiernaast blokjes met daarin de afzonderlijke letters. Door op die blokjes te klikken kun je deze letters uitsluiten van het kleuren. Zo kun je als je wilt al je letters op een eigen manier inkleuren. Als je dat mooi vindt natuurlijk.

Ik heb er voor gekozen om de termen niet te vertalen. Ga er maar eens mee spelen en verbaas jezelf met het ontwerp dat je maakt. In sommige letterstijlen zit de mogelijkheid om vanuit de applicatie je ontwerp uit te printen. Bij Flava kun je je ontwerp zelfs opslaan. Wil je het ontwerp van je andere ontwerpen opslaan zul je een PrintScreen moeten maken of een programmaatje gebruiken waarmee je een afbeelding kunt maken. Bij Windows Vista en Windows 7 zit het onderdeel Knipprogramma er automatisch bij. Er zijn echter ook een hoop betalde, maar ook gratis programma's op Internet te vinden.
Klik maar op het logo van graffitticreator.net om naar de website te gaan :

 

 

 

© 2013 - www.degroepvanrob.nl